Sposób przygotowania:
Moje ciastka czekoladowe
Na początku rozpuścić 100 g gorzkiej czekolady najlepiej w wodnej kąpieli.
Następnie dodać do niej cukier, miękkie masło, masło orzechowe, jajko i wanilię.Składniki dobrze wymieszać.
Następnie wsypać mąkę, sodę, proszek, pokruszoną mleczną czekoladę, kolejne 100 g pokruszonej gorzkiej czekolady i fistaszki. Całość dokładnie wymieszać.
Przygotować blachę do pieczenia.
Przy użyciu łyżki wykładać masę tworząc kupki i zachowując odstępy.Każą kupkę ciasta spłaszczyć.
Na koniec pokruszyć drobniutko pozostałe 50 g czekolady i kawałkami powtykać w ciastka.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st i piec 12 minut.
Po wyjęciu odstawić razem z blachą do wystygnięcia.
Smacznego.
Następnie dodać do niej cukier, miękkie masło, masło orzechowe, jajko i wanilię.Składniki dobrze wymieszać.
Następnie wsypać mąkę, sodę, proszek, pokruszoną mleczną czekoladę, kolejne 100 g pokruszonej gorzkiej czekolady i fistaszki. Całość dokładnie wymieszać.
Przygotować blachę do pieczenia.
Przy użyciu łyżki wykładać masę tworząc kupki i zachowując odstępy.Każą kupkę ciasta spłaszczyć.
Na koniec pokruszyć drobniutko pozostałe 50 g czekolady i kawałkami powtykać w ciastka.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st i piec 12 minut.
Po wyjęciu odstawić razem z blachą do wystygnięcia.
Smacznego.