Sposób przygotowania:
Moje ciasto jogurtowe
Najpierw w misce mieszamy jajka z białym cukrem. Następnie dolewamy jogurt, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej i cukier waniliowy.Dokładnie mieszamy używając miksera.Na koniec skrapiamy ciasto aromatem do ciast.
Przygotowujemy formę do pieczenia.Smarujemy ją margaryną i osypujemy bułką tartą.
Do przygotowanej formy wlewamy cisto.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 160 stopni i pieczemy ciasto ok. 30-35 minut.
Stan jego surowości możemy zawsze sprawdzić używając specjalnego drewnianego patyczka.
Smacznego.
Przygotowujemy formę do pieczenia.Smarujemy ją margaryną i osypujemy bułką tartą.
Do przygotowanej formy wlewamy cisto.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 160 stopni i pieczemy ciasto ok. 30-35 minut.
Stan jego surowości możemy zawsze sprawdzić używając specjalnego drewnianego patyczka.
Smacznego.