Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Moje domowe Sandwicze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kanapka na ciepło dobra zarówno na śniadanie jak i na kolację

 Moje domowe Sandwicze

Składniki:

Moje domowe Sandwicze

 

  • chleb tostowy pszenny 500 g
  • masło
  • wędliny (schab w majeranku, szynka i polędwica z indyka)
  • rzodkiewka
  • ogórki korniszony
  • ser żółty w plastrach
  • ketchup
  • majonez
  • musztarda

 

Sposób przygotowania:

Moje domowe Sandwicze
Chleb tostowy (pokrojony) smaruję masłem (ja dziś musiałam strugać je na wiórka, bo było zmarznięte). Na masło daję kleksy z musztardy, układam wędlinę, (końcówki lub podeschnięte plastry). Na wędlinie układam plasterki rzodkiewek i korniszonów, kleks majonezu lub ketchupu. Nakrywam plastrem żółtego sera i przykrywam całość posmarowaną drugą kromką. Rozgrzewam opiekacz, układam na nim po 2 zrobione kanapki, zamykam i zapiekam. Właśnie przygotowuję na dzisiejszą kolację. Smacznego.