oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

moje fileciki po parysku z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie kotlety z dodatkiem grzybów, połączenie smaku z delikatnością.

moje fileciki po parysku z grzybami

Składniki:

moje fileciki po parysku z grzybami

 

Sposób przygotowania:

moje fileciki po parysku z grzybami
Grzyby leśne pokroić w grube plastry i obgotować w osolonej wodzie około 15 minut.Po tym czasie dać na sito aby obciekły.Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu i podsmażyć osączone grzybki z odrobiną soli.Wyłozyc na miseczke.Filety z drobiu przeciąć na pół i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.Doprawić przyprawą do drobiu i to dość mocno z każdej strony.Obtoczyć w mące i w utrzepanym jajku na pianę,kłaść na mocno nagrzany tłuszcz i wyłożyć na kazdy filet podsmazone grzyby.Obracamy i smazymy z kazdej strony 3 minutki. Podawać grzybkami do góry.