Sposób przygotowania:
Moje gołabki drobiowe podsmażane
Połowe kurczka umyć i lekko osuszyć ręcznikiem papierowym. Wytrybować kości i całe mięso wraz zs skórą pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane tak mięso przemielic przez maszynkę. Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wodzie około 10 minut. Przelać go zimna wodą i odcedzić na sicie. Cebulkę obrać i pokroic w drobną kostkę ora podsmażyc na niewielkiej ilości margaryny na złoty kolor. Wstawić w duzym garnku wodę do sparzenia kapusty włoskiej. Z ryżu, mielonego miesa i podsmażanej cebulki przygotować farsz. Mocno doprawic przyprawami i wymieszać. Z kapusty wyciąć głąb i włożyc ją delikatnie do gotującej osolonej wody. Gdy liście miękną i odchodzą od głowki kapusty delikatnie ściągamy i wyjmujemy z kąpieli wodnej. Jeżeli na lisciach znajduje sie u nasady duze zgrubienie należy je delikatnie ściąć. Do tak przygotowanych liści wkładamy łyżką farsz mięsno ryzowy i zawijamy gołabki np tak jak krokiety. Boki dośrodka i rolujemy. Układamy gołabki w garnku na którym dnie znajduje sie mały talerzyk który ochroni nam przypalenie sie gołąbków. Jeżeli wszystkie gołąbki znajdą sie w garnku, podlewamy je wodą i gotujemy około 40 minut na małym ogniu. Po tym czasie wyciągamy z garnka wszystkie gołąbki najlepiej na dużą blachę. Rozgrzewamy na dużej patelni margarynę i układamy gołąbki jeden obok drugiego i je podsmażamy z obu stron na złoty kolor. Podajemy prosto z patelni.