Sposób przygotowania:
Moje gołąbki z kaszą w kapuście włoskiej
1200g wody zagotować z dodatkiem soli. Kasze wypłukać w zimnej wodzie i dodać do gotującej sie wody. Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut pod przykryciem. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, rozgrzać margarynę na patelni i dodać cebulkę, smażymy na złoty kolor. Gdy kasza jest gotowa przekładamy ją do miski i studzimy. Gdy już wystygnie dodajemy mięso mielone i podsmażona cebulkę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą kucharek i delikatnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę. Ja kapustę szykuje do gołąbków kilka dni wcześniej. Wycinam głąb i wkładam do zamrażarki. Dzień przed robieniem gołąbków wyciągam z zamrażarki i wkładam do miski. Następnego dnia kiedy odmarznie ściągam liście i odkrawam część zgrubialą z liścia. Kapusta tak przygotowana nie wymaga parzenia, jest miękka i delikatna. Przygotowany farsz nakładam łyżką do liści i zwijam rulon a końce wkładam do środka. Układam gołabki w garnku do którego na dno daje mniejszą pkrywkę. Gotowe gołabki ułożone w garnku podlewam na 2/3 wodą i dodaje lisć laurowy , ziele angielskie oraz odrobine soli. Gotuje około 45 minut. Podaje z sosem pomidorowym.