Sposób przygotowania:
Moje kuleczki
Czekoladę połamać na tabliczki, wrzucić do rondla.
W garnku zagotować wodę, do kąpieli wodnej włożyć rondel z czekoladą, mieszać do rozpuszczenia się czekolady.
Orzechy rozdrobnić, herbatniki pokruszyć na drobno, dodać do czekolady, wymieszać.
Następnie do czekolady wlać alkohol i słodką śmietankę,
odstawić w chłodne miejsce, żeby masa zastygła. Uformować kulki, do każdej włożyć migdał.
W garnku zagotować wodę, do kąpieli wodnej włożyć rondel z czekoladą, mieszać do rozpuszczenia się czekolady.
Orzechy rozdrobnić, herbatniki pokruszyć na drobno, dodać do czekolady, wymieszać.
Następnie do czekolady wlać alkohol i słodką śmietankę,
odstawić w chłodne miejsce, żeby masa zastygła. Uformować kulki, do każdej włożyć migdał.