Sposób przygotowania:
Moje łazanki
Kapustę płuczemy 1 raz w wodzie i następnie zagotowujemy.Odlewamy wodę i gotujemy powtórnie do wymaganej miękkości.Po ugotowaniu odlewamy wodę i odstawiamy kapustę. Mięso mielone podpiekamy na odrobinie smalcu,po czym podlewamy troszeczkę wodą,dodajemy kostki rosołowe,liście laurowe,pieprz,ziele angielskie,ziarna jałowca,,przyprawę "Kucharek",bulion w płynie,2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,przyprawę do dań z kapusty oraz 2 łyżki smalcu lub słoniny.Przyprawy należy dodawać z miarą by nie przesolić.Dusimy mięso do miękkości pod przykryciem(ok 40 min.) Kiełbasę obieramy ze skóry,kroimy w kostkę i lekko przesmażamy na odrobinie smalcu. Cebulę po obraniu kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu na złoty kolor. Gdy te wszystkie dodatki mamy gotowe gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu. Następnie przekładamy wszystkie składniki do jednego większego garnka,dobrze mieszamy,wstawiamy na mały ogień,i podgrzewamy mieszając.W tym czasie próbujemy i ewentualnie uzupełniamy przyprawy by danie było takie jak nam odpowiada w smaku.Ja lubię lekko pikantne.Po podgrzaniu i uzupełnieniu przypraw danie jest gotowe.Smacznego!:)))
halina
luna
misia53
amadeo
Hmm,warto się skusić.
amadeo
Mikrula