paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Moje leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardo smaczne leczo z cukiniami oraz pomidorkami koktajlowymi.

Moje leczo Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Moje leczo

 

  • 0,5 kg kiełbasa wiejska
  • 1 sztuka cukinia zielona średnia
  • 1 sztuka cukinia żółta średnia
  • 25 dag pomidorki koktajlowe
  • 2 sztuki cebula
  • 2 sztuki marchew
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • oregano do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Moje leczo
Cukinię opłać i osuszyć pokroić w dużą kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Na rozgrzaną patelnię wyłożyć kiełbasę oraz cebulkę i podsmażyć. Gdy cebulka się zeszkli dodać pokrojoną cukinię i startą marchew. Można podlać wodą aby od dna leczo się nie przypalało. Dusić aż cukinię zaczną być miękkie. Dodać pomidorki koktajlowe, i dusić aż cukinia będzie całkowicie się rozpadać . Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz curry i oregano.
Moje leczo
Na rozgrzaną patelnię wyłożyć kiełbasę oraz cebulkę i podsmażyć
Moje leczo
Gdy cebulka się zeszkli dodać pokrojoną cukinię i startą marchew. Można podlać wodą aby od dna leczo się nie przypalało
Moje leczo
Dodać pomidorki koktajlowe, i dusić aż cukinia będzie całkowicie się rozpadać . Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz curry i oregano.