Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Moje mini pierniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

to taka mini wersja moje piernika

Moje mini pierniki

Składniki:

Moje mini pierniki

 

  • 2 1/2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki płynnego miodu
  • 3 jaja
  • 2-3 łyżki ciemnego kakao
  • 1/2 kostki palmy
  • 1 przyprawy do piernika ja używam Dr.Otkera
  • 3 łyżki dżemu
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 słoiczek dżemu
  • 2 gotowe polewy czekoladowe

 

 

Sposób przygotowania:

Moje mini pierniki
Blachę chlebową wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie połączyć na jednolitą masę, tak by nie było grudek. Wlać do foremki i piec 45 minut w temperaturze 190-200 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta kroimy go na małe prostokąty np 3cm na 5 i układamy na papierze do pieczenia. polewę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na każdym kawałku na samym środku robimy paseczek z dżemu na całej długości następnie polewamy polewą. Po zastygnięciu polewy układamy na talerzu.