Sposób przygotowania:
moje naleśniki nieco inaczej
Z mleka, jajka, mąki,szczypty soli i odrobiny wody zrobić ciasto na naleśniki,usmażyć tyle żeby było po 2 szt na osobę.Ryż ugotować na sypko.Na patelni z małą ilością tłuszczu podsmażyć pokrojoną szynkę w paski oraz paprykę i cebulę.Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać na patelnie.Na końcu dodac kiełki soi,kukurydzę oraz ugotowany ryż.Doprawić do smaku.
Ze śmietany i koperku zrobić sosik biały a z ketchupu i małej ilości wody zrobić sos czerwony,można doprawić go na ostro.
Podawać gorące polane sosami.
Ze śmietany i koperku zrobić sosik biały a z ketchupu i małej ilości wody zrobić sos czerwony,można doprawić go na ostro.
Podawać gorące polane sosami.