Sposób przygotowania:
Moje papryczki z ryżem
Ryż płuczemy w zimnej wodzie, wystarczy wypłukać jeden raz. Gotujemy ryż 10 minut w dużej ilości wody z dodatkiem soli i tłuszczu np olej. Papryki myjemy pod bieżącą wodą. Wykrawamy gniazdo nasienne cienkim nożem. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i przysmażamy na małej ilości tłuszczu tak na złoty kolor. Gdy ryż gotuje sie już 10 minut wylewamy go na sito i przelewamy zimną wodą. Gdy już jest chłodny dajemy go do dużej miski wraz z mięsem mielonym i podsmażoną cebulką. Doprawiamy go solą, pieprzem oraz Kucharkiem i mieszamy. Tak przygotowany farsz wkładamy do papryk i układamy je w garnku jedna przy drugiej. Można kłaść jedna na drugą gdyby garnek okazał się za zbyt mały. Tak ułożone papryki nastawiamy do gotowania pod przykryciem na małym ogniu. Wlewamy tyle wody aby pierwsza warstwa była prawie zakryta, dodajemy liść i ziele angielskie oraz odrobina soli. Gotujemy około 45 minut. Podajemy z sosem pomidorowym.