Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Moje pierogi na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierożki z pikantnym keczupem

Moje pierogi na ostro

Składniki:

Moje pierogi na ostro

 

  • wrzątek 1 szkl
  • olej 3 łyżki
  • sol szczypta
  • mąka 0,5 kg
  • ser żółty 300 g
  • keczup pikantny

Sposób przygotowania:

Moje pierogi na ostro
Ciasto Mąkę, szczyptę soli, olej i wrzątek mieszam łyżką. Gdy trochę przestygnie, zagniatam ciasto, podsypując mąką. Po otrzymaniu gładkiego, sprężystego ciasta wałkuję na cienki placek. Set żółty zetrzeć na tarce Z ciastaszklanką wykrawam krążki, na każdy krążek nakładać ser, zalepiać dokładnie brzegi. Pierogi wrzucać na wrzącą i osoloną wodę, gotować. Gdy pierogi wypłyną na wierzch, gotujemy jeszcze ok.4 minut, by ser się rozpuścił. Gotowe pierogi, polać keczupem, podawać od razu gorące