pocztylion2221

pocztylion2221

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Moje proste gołąbeczki...

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczny i prosty sposób na gołąbeczki..

Moje proste gołąbeczki...

Składniki:

Moje proste gołąbeczki...

 

  • 1 główka kapusty
  • 10 pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 torebki ryżu
  • 500g mielonego
  • koperek
  • sól, pieprz, odrobina majeranku, ziarenka smaku
  • przecier pomidorowy
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Moje proste gołąbeczki...
Z kapusty wyciąć głąb zagotować wodę w sporym garnku i włożyć kapustę sparzyć i wyjmować kolejno na talerz liście. Ugotować ryż al dente, odcedzić wysypać z woreczków przykryć pokrywką i ręcznikiem na 15 minut. Mięso wyłożyć do miseczki, 1 cebulę obrać posiekać usmażyć na łyżce oleju i dodać obrane pokrojone pieczarki poddusić ok 5 minut. Dodać do mięsa, wymieszać dodać ryż i koperek doprawić i wymieszać. Z liści ściąć twardy korpusik nakładać farsz mocno ściskać i zwijać gołąbki. Układać mocno ściśnięte w brytfance. Drugą cebulę obrać posiekać podsmażyć na oliwie dodać 1 kostkę mięsną rosołową koncentrat pomidorowy i zalać 3 szk wody wlać do gołąbków. Gołąbki przydusić lekko talerzykiem i nakryć pokrywką. Gotować około 35 minut sprawdzając twardość kapusty. Można podawać z sosem pomidorowym i ziemniaczkami Smacznego!!

Tagi:

ryż