Sposób przygotowania:
Moje proste gołąbeczki...
Z kapusty wyciąć głąb zagotować wodę w sporym garnku i włożyć kapustę sparzyć i wyjmować kolejno na talerz liście. Ugotować ryż al dente, odcedzić wysypać z woreczków przykryć pokrywką i ręcznikiem na 15 minut. Mięso wyłożyć do miseczki, 1 cebulę obrać posiekać usmażyć na łyżce oleju i dodać obrane pokrojone pieczarki poddusić ok 5 minut. Dodać do mięsa, wymieszać dodać ryż i koperek doprawić i wymieszać. Z liści ściąć twardy korpusik nakładać farsz mocno ściskać i zwijać gołąbki. Układać mocno ściśnięte w brytfance. Drugą cebulę obrać posiekać podsmażyć na oliwie dodać 1 kostkę mięsną rosołową koncentrat pomidorowy i zalać 3 szk wody wlać do gołąbków. Gołąbki przydusić lekko talerzykiem i nakryć pokrywką. Gotować około 35 minut sprawdzając twardość kapusty. Można podawać z sosem pomidorowym i ziemniaczkami Smacznego!!
yola
Chupnięta