gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Moje Rafaello

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

bardzo dobry deser, polecam

Moje Rafaello Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moje Rafaello

 

  • BISZKOPT:
  • 8 jaj
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 szklana cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki mąki
  • MASA
  • 600 ml śmietany 30 proc.
  • 10 dag kokosu
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • adwokat do smaku
  • 3 łyżki żelatyny
  • 2 opakowania śmietany fix

Sposób przygotowania:

Moje Rafaello
BISZKOPTY: białka ubić na sztywno, dodać cukier i cukier wanilinowy i ubić na kryształ. Dodać żółtka. Mąkę z proszkiem wymieszać, przesiać i wmieszać łyżką do masy. Upiec dwa biszkopty (w 180 st. przez ok. 25 min). MASA: Ubić śmietanę, dodać śmietankę fix oraz przygotowaną (wg opakowania) żelatynę. Następnie dodać kokos, rozpuszczoną i przestudzoną białą czekoladę. Dodać adwokat do smaku. Biszkopty przełożyć masą. Odrobinę zostawić na wierzch. Polać czarną roztopioną czekoladę. Odstawić do zimna.
Moje Rafaello
Składniki na biszkopty wymieszać wg przepisu
Moje Rafaello
Upiec dwa biszkopty. Odstawić do wystudzenia.
Moje Rafaello
Przygotować masę wg przepisu. Uważać żeby nie przebić śmietany,
Moje Rafaello
Biszkopty przełożyć masą. Zostawić trochę na wierzch i udekorować czarną (roztopioną) czekoladą.