eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Moje roladki schabowe 4

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Są smaczne jeśli są pieczone w piekarniku i chętnie je polecam moim znajomym na obiad niedzielny

Moje roladki schabowe 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moje roladki schabowe 4

 

  • 1/2 kg schabu
  • 3 cebule najlepiej średnie
  • olej do smażenia,
  • 1 kostka serka kremowego
  • Sól do smaku
  • Zioła najlepiej prowansalskie
  • 1 -2 marchewek
  • 2-3 pieczarek
  • kilka wykałaczek

Sposób przygotowania:

Moje roladki schabowe 4
Obieramy cebulę, kroimy w kostke. Na tarce trzemy marchewkę. Zmieszane razem dodajemy na patelnie aby zeszklić. Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster mięsa smarujemy serkiem topionym śmietankowym, posypujemy zeszkloną cebulą z marcheką. Na to mozna dać pieczarki bądź grzyby. Zwijamy w roladki i zpinamy wykałaczkami. Raladki dajemy do naczynia żąroodpornego i zalewamy szklanką wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego w 180 stopni. piczemy ok. godziny. Można posypać ziołami.
Moje roladki schabowe 4
Potłuczone i przyprawione kotlety ze schabu.
Moje roladki schabowe 4
Plaster schabu wysmarowane serkiem i cebula z marchewką
Moje roladki schabowe 4
Zawinięte plastry schabu i pospinane wykałaczkami.
Moje roladki schabowe 4
Włożone do naczynia żaroodpornego i piec ok. godz. w 180 stopniach.

Tagi:

zioła schab