Sposób przygotowania:
Moje schabowe
Schab myjemy kroimy na dość grube plastry, rozbijamy tłuczkiem.
Utłuczone mięso delikatnie skrapiamy przyprawa do zup i odkładamy do lodówki na 15 min.
W tym czasie rozbijamy jajko na osobnym talerzu bułkę tartą .
Na przemian maczamy utłuczone mięso w jajku i bułce a następnie smażymy po 5 min na oleju( ja używam kujawskiego).
Na samym początku samażenia posypuje lekko solą.
I gotowe :-)
Ja podaje z ziemniaczkami zapiekanymi oraz ogórkiem konserwowym albo surówką z kapusty :)
Utłuczone mięso delikatnie skrapiamy przyprawa do zup i odkładamy do lodówki na 15 min.
W tym czasie rozbijamy jajko na osobnym talerzu bułkę tartą .
Na przemian maczamy utłuczone mięso w jajku i bułce a następnie smażymy po 5 min na oleju( ja używam kujawskiego).
Na samym początku samażenia posypuje lekko solą.
I gotowe :-)
Ja podaje z ziemniaczkami zapiekanymi oraz ogórkiem konserwowym albo surówką z kapusty :)
darmiona
kasidelko88
Ja lubię takiego schabowego przykryć warstwą żółtego sera na to położyć plaster ananasa z puszki i do piekarnika :)wtedy wychodzi schabowy po chawajsku :-)
Niuniaczka
perfidnie zerżnięte.