dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Moje sznycle z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny kotlet podawany najczęściej z ziemniakami i surówką.

Moje sznycle z piersi kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Moje sznycle z piersi kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Moje sznycle z piersi kurczaka
Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w plastry. Każdy plasterek nacieramy solą i pieprzem.
Płatki przesypujemy do foliowego woreczka i za pomocą wałka dokłądnie je kruszymy.
Każdy plasterek panierujemy w mącę, rozbełtanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz w pokruszonych płatkach. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego.
Moje sznycle z piersi kurczaka
Mięso kroimy w plastry, nacieramy przyprawami i obtaczamy w mące.
Moje sznycle z piersi kurczaka
Na koniec każdy kotlet panierujemy w płatkach.
Moje sznycle z piersi kurczaka
Sznycle smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.