mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moje ulubione pieczone jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i prosty w przygotowaniu deser.

Moje ulubione pieczone jabłka

Składniki:

Moje ulubione pieczone jabłka

 

Sposób przygotowania:

Moje ulubione pieczone jabłka
Na początku jabłka umyć, osuszyć i usunąć gniazda z nasionami.
Musimy usunąć je bardzo delikatnie.Jabłka bowiem powinny zostać w całości.Tak przygotowane ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Po wierzchu polać je miodem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec jabłka około 20-25 minut.
Kiedy skórka jabłek zacznie pękać otworzyć piekarnik, wyjąć jabłka i gorące oprószyć cynamonem.
Gorące układać na talerzykach.Dekorować kawałkami świeżo obranej pomarańczy lub malinami.
Smacznego.