Sposób przygotowania:
Moje ulubione pieczone jabłka
Na początku jabłka umyć, osuszyć i usunąć gniazda z nasionami.
Musimy usunąć je bardzo delikatnie.Jabłka bowiem powinny zostać w całości.Tak przygotowane ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Po wierzchu polać je miodem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec jabłka około 20-25 minut.
Kiedy skórka jabłek zacznie pękać otworzyć piekarnik, wyjąć jabłka i gorące oprószyć cynamonem.
Gorące układać na talerzykach.Dekorować kawałkami świeżo obranej pomarańczy lub malinami.
Smacznego.
Musimy usunąć je bardzo delikatnie.Jabłka bowiem powinny zostać w całości.Tak przygotowane ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Po wierzchu polać je miodem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec jabłka około 20-25 minut.
Kiedy skórka jabłek zacznie pękać otworzyć piekarnik, wyjąć jabłka i gorące oprószyć cynamonem.
Gorące układać na talerzykach.Dekorować kawałkami świeżo obranej pomarańczy lub malinami.
Smacznego.