paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moje żeberka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na idealnie doprawione żeberka

Moje żeberka

Składniki:

Moje żeberka

 

  • 0,5 kg żeberek
  • 20 dag cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1/2 łyżeczki kminku mielonego
  • mąka
  • sól

Sposób przygotowania:

Moje żeberka
Czosnek obieramy i kroimy drobno. Żeberka płuczemy pod bieżącą wodą, ocieramy. Kroimy na porcje. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Żeberka obtaczamy w mące i rumienimy na smalcu z obu stron. Następnie przekładamy do garnka a na pozostałym smalcu szklimy cebule. Mięso posypujemy papryką i kminkiem. Tak przygotowane, skrapiane od czasu do czasu wodą dusimy pod przykryciem. Dodajemy do nich cebulę. Następnie koncentrat czosnek i majeranek. Mieszamy i dusimy 10- 15min.