Sposób przygotowania:
Morele w korzennym syropie
1. Składniki syropu przekładamy do garnka i gotujemy kilka minut, na koniec dodajemy sok z cytryny według uznania i studzimy. Przestudzony syrop przecedzamy przez gęste sitko.
2. Morele myjemy i osuszamy, następnie usuwamy pestki.
3. Do wyparzonych i suchych słoiczków nakładamy morele, następnie zalewamy syropem i zakręcamy.
4. Słoiczki pasteryzujemy 15 minut od zagotowania na niewielkim ogniu.
5. Gotowe studzimy i przenosimy do spiżarni.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Najlepiej użyć małych owoców. Więcej zmieści się do słoiczków.
2. Morele myjemy i osuszamy, następnie usuwamy pestki.
3. Do wyparzonych i suchych słoiczków nakładamy morele, następnie zalewamy syropem i zakręcamy.
4. Słoiczki pasteryzujemy 15 minut od zagotowania na niewielkim ogniu.
5. Gotowe studzimy i przenosimy do spiżarni.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Najlepiej użyć małych owoców. Więcej zmieści się do słoiczków.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)