aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Morska zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo prosta zupa cebulowa w eleganckim wydaniu, z białym winem i owocami morza, dla koneserów smaku.

Morska zupa cebulowa

Składniki:

Morska zupa cebulowa

 

  • 1x Zupa cebulowa Hortex
    1 opakowanie zupy cebulowej Hortex
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 czerwona papryka

  • 4 szklanki bulionu warzywnego

  • 1 kieliszek białego wina

  • 200 g świeżych muli

  • 200 g krewetek w pancerzykach

  • 100 g kalmarów

  • 200 g z filetu dorsza
  • papryka słodka w proszku
  • sól
  • świeżo mielony biały pieprz

  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Morska zupa cebulowa
Paprykę kroimy w kostkę. W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło, wrzucamy paprykę, podsmażamy, dodajemy zupę cebulową, smażymy kilka minut, zalewamy bulionem i gotujemy 10 minut. Dodajemy pokrojoną w kawałki rybę, mule, krewetki i kalmary, gotujemy kolejne 5 minut na dużym ogniu. Doprawiamy papryką słodką, solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki.