graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

morszczuk w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zapiekankę podaję z surówką

morszczuk w winie

Składniki:

morszczuk w winie

 

  • 4 filety z morszczuka
  • 30 deko ugotowanych ziemniaków
  • 1 szklanka półsłodkiego wina białego
  • 250 ml. śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 pęczek koperku
  • 1 cytryna
  • sól.pieprz ziołowy do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

morszczuk w winie
filety z morszczuka umyć i pokroić na małe kawałeczki ,z cytryny wycisnąć sok i skropić nim filety,ziemniaki obrać ze skórek i ugotować do miękkości,po ugotowaniu pokroić w plastry, do naczynia żaroodpornego włożyć pokrojone filety posolić i popieprzyć ,na filety ułożyć ziemniaki pokrojone w plastry,koperek pokroić na małe kawałeczki i posypać nim ziemniaki,wino wymieszać ze śmietaną i zalać tym przygotowana zapiekankę ,włożyć do piekarnika i piec przez 30 minut w temp.180 stopni,podawać gorącą zapiekankę