Sposób przygotowania:
Morszczuk zapiekany z marchewką
Rybę rozmrażamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy na deskę i lekko posypujemy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny.
Marchewki obieramy i myjemy oraz ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki kroimy na drobno. Do miski wkładamy wszystkie pokrojone składniki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Rybę układamy na folii i kładziemy na nią warstwę marchewkową i kawałeczki masła.
Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez około 35 minut.
Marchewki obieramy i myjemy oraz ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki kroimy na drobno. Do miski wkładamy wszystkie pokrojone składniki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Rybę układamy na folii i kładziemy na nią warstwę marchewkową i kawałeczki masła.
Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez około 35 minut.