szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Zapiekany morszczuk w sosie musztardowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna rybka z dodatkiem porów o maślanym posmaku świetnie smakuje z sosem śmietanowo - musztardowym. Można podawać z ziemniakami albo makaronem.

Zapiekany morszczuk w sosie musztardowym

Składniki:

Zapiekany morszczuk w sosie musztardowym

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany morszczuk w sosie musztardowym

Etap 1

Zapiekany morszczuk w sosie musztardowym
Pory po podsmażeniu mają delikatny, maślany posmak.

Pory pokroić w krążki i podsmażyć na maśle. Wymieszać z drobno posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Delikatnie posolić. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.

Etap 2

Zapiekany morszczuk w sosie musztardowym
Rybę należy usmażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Kawałki morszczuka umyć i skropić sokiem z cytryny. Posolić. Rybę obtoczyć w mące wymieszanej z tartą bułką i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ułożyć na porach.

Etap 3

Zapiekany morszczuk w sosie musztardowym
Rybę zalać śmietaną wymieszaną z francuską musztardą.

Śmietanę wymieszać z musztardą i mąką ziemniaczaną. Doprawić solą i pieprzem. Rybę zalać śmietaną i piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.