msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Mortadelowy gulasz

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybki obiad,prosty ale smaczny.I niedrogi oczywiście.

Mortadelowy gulasz

Składniki:

Mortadelowy gulasz

 

  • 0,5 kg.mortadeli
  • 2-3 ogórki kiszone
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 duża cebula
  • nać pietruszki do posypania
  • sos cygański lub fix do gulaszu

Sposób przygotowania:

Mortadelowy gulasz
Mortadelę pokroić w kostkę,usmażyć na patelni wraz ze skrojoną w półplastry cebulą.Sos lub fix przygotować zgodnie z instrukcją.Dodać do kiełbasy,wrzucić fasolę i pokrojone w kostkę ogórki kiszone.Gotować 5-10 minut.Podawać z bagietką lub białym pieczywem,posypując przed podaniem natką pietruszki.Smacznego.