mięsko

mięsko

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Mostek cielęcy nadziewany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mostek cielęcy nadziewany

Mostek cielęcy nadziewany

Składniki:

Mostek cielęcy nadziewany

 

 

  • Farsz:
  • 4 łyżki bułki tartej,
  • 1 bułka namoczona w mleku,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 żółtka,
  • 2 białka,
  • siekana natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Mostek cielęcy nadziewany
Zrobić farsz z podanych wyżej składników, utrzeć na gładką masę.
Mostek wymoczyć w zimnej wodzie, posolić i włożyć farsz. Piec w piekarniku, polewając masłem. Przed podaniem posypać tartą bułką przyrumienioną na maśle.

Tagi:

tarta