Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Mozarella panierowana

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Na szybko cos cieplego i pozywnego

Mozarella panierowana

Składniki:

Mozarella panierowana

 

  • 2 mozarelle po 125 g kazda
  • 2 jajka
  • bulka tarta
  • tluszcz do smazenia
  • sol, pieprz
  • jakas charakterystyczna przyprawa wg gustu... ja dodalam pieprzu cytrynowego.

Sposób przygotowania:

Mozarella panierowana
Mozarelle otworzyc, wylac wode w ktorej sie znajdowala. Przekroic na polowe. Kazda polowke przyprawic..dosc mocno..bo sama w sobie nie posiada specjalnego smaku. Otaczac w jajku i bulce tartej.. i powtorzyc to.. czyli dwa razy panierowac. Smazyc na patelni.. po kilka minut z kazdej strony, az widoczne jesz, ze sie zaczyna rozplywac. Pod koniec smazenia wlac na patelnie reszte rozbeltanego jajka. Podawac z pieczywem.. albo jako dodatek do innych potraw.