Sposób przygotowania:
Móżdżek wieprzowy z jajkami
Móżdżek zalewamy zimną przefiltrowaną wodą. Dodajemy ocet oraz sól i gotujemy około 10 minut. Ugotowany móżdżek drobno kroimy. Na patelnię wrzucam paski boczku. Chwilę smażę po czym dodaję piórka cebuli. Gdy się zarumienią dodaję posiekany móżdżek. Smażę kilka minut i wlewam masę jajeczną wymieszaną z pieprzem ziołowym. Mieszam. Gdy białko się zetnie danie jest gotowe. Podaję z świeżą bagietką posmarowaną masłem. Smacznego.
kołczu
Babciagramolka
Brawo za używanie móżdżku .
Babciagramolka
Hi hi - z móżdżku oczywiście błonkę ściągam
pacpaw
Też chciałem ściągnąć jednak móżdżek albo był bez błonki, albo tak ta błonka się przykleiła, że stworzyła z móżdżkiem jedno ciało :o)
Babciagramolka