Sposób przygotowania:
muffin z kawałkami czekolady
Dobrze ochłodzoną czkeoladę kroimy w drobną kostkę. Wkładamy jeszcze pokrojoną w kawałki do lodówki na pół godziny.
Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pierczenia oraz cukier mieszamy ze sobą w jednej misce. Dodajemy do tego czkoladę pokrojoną i meiszamy razem z mąkami.
W rondelku roztapiamy masło. Po roztopieniu dodajemy olej do masła.
W drugiej misce dodajemy jaja, mleko, maślankę. mieszamy dokładnie ąż skłądniki się połączą.
Do sypkich produktów wlewamy masę jajeczą i masło z olejem i mieszamy. Lecz nie musimy mieszać tego dokładnie ;)
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Formy smarujemy margaryną i wypełniamy 3/4 foremki ciastem.
Pieczemy ok 20-25 minut.
Smacznego
Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pierczenia oraz cukier mieszamy ze sobą w jednej misce. Dodajemy do tego czkoladę pokrojoną i meiszamy razem z mąkami.
W rondelku roztapiamy masło. Po roztopieniu dodajemy olej do masła.
W drugiej misce dodajemy jaja, mleko, maślankę. mieszamy dokładnie ąż skłądniki się połączą.
Do sypkich produktów wlewamy masę jajeczą i masło z olejem i mieszamy. Lecz nie musimy mieszać tego dokładnie ;)
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Formy smarujemy margaryną i wypełniamy 3/4 foremki ciastem.
Pieczemy ok 20-25 minut.
Smacznego