Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Muffinki ajerkoniakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Roztop masło w małym rondlu, odstaw do wystudzenia. Batoniki Pawełek pokrój w średnią w kostkę.

Muffinki ajerkoniakowe

Składniki:

Muffinki ajerkoniakowe

 

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 batoniki "Pawełek” alerkoniakowe
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 120g roztopionego masła
  • 1 łyżka aromatu wanilinowego

 

Sposób przygotowania:

Muffinki ajerkoniakowe
Roztop masło w małym rondlu, odstaw do wystudzenia. Batoniki Pawełek pokrój w średnią w kostkę. W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dodaj batoniki. W drugiej misce roztrzep jajka z mlekiem i aromatem wanilinowym. Dodaj roztopione masło i wymieszaj. Dodaj mokre składniki do sypkich i połącz. Nakładaj ciasto do papilotek lub foremek wysmarowanych masłem. Piecz ok. 25 min. w temp. 180 st. C.