karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Muffinki babeczki piegowate z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 18
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszne, mięciutkie i prawdziwe babeczki

Muffinki babeczki piegowate z czekoladą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Muffinki babeczki piegowate z czekoladą

 

  • 1 pełna szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/2 buteleczki olejku śmietankowego
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100g czekolady z nadzieniem jagodowo-poziomkowym
  • 100 g czekolady z nadzieniem mlecznym o smaku waniliowym

 

Sposób przygotowania:

Muffinki babeczki piegowate z czekoladą
Składniki mokre wlać do naczynia, zmiksować. Mąkę przesiać i dodać do naczynia. Następnie wsypać cukier, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko zmiksować. Czekoladę pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Wymieszać dokładnie łyżką, nie miksować. Masę nakładać do papilotek do ok. 3/4 wysokości i w blaszce do babeczek, piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni Celsjusza.
Muffinki babeczki piegowate z czekoladą
Babeczki z czekoladami z nadzieniem tworzą małe
Muffinki babeczki piegowate z czekoladą
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego, wówczas babeczki bedą miękkie
Muffinki babeczki piegowate z czekoladą
Babeczki piec w papilotkach przez ok.20 minut w temp 180 st.C do uzyskania tzw.