elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Muffinki bananowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne muffinki, które wszyscy polubią

Muffinki bananowe

Składniki:

Muffinki bananowe

 

  • 1 budyń czekoladowy
  • 1 budyń bananowy
  • 400 ml mleka 3,6% do ugotowania budyniu
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki oleju
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • szczypta soli
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki pszennej

 

Sposób przygotowania:

Muffinki bananowe
Na mleku ugotować budynie. Pozostawić do ostygnięcia. Ubić jajka z mlekiem i olejem. Dokładnie wymieszać z resztą składników. Obrać banana. Pokroić w kostkę. Dokładnie wymieszać. Foremki natłuścić (ok. 20). Do każdej dodawać łyżkę ciasta i łyżkę budyniu. Do każdej foremki dodać parę kostek banana. Piec w temp. 190 st. C przez 20 minut.