Sposób przygotowania:
Muffinki bananowo-makowe z borówka
Oddzielic zóltka od bialek. Bialka ubic na sztywno z 1/3 szklanki cukru i szczypta soli. Banany obrac i rozgniesc widelcem. Przesiac make z proszkiem, cukrem waniliowym i makiem. Maragryne (lub maslo) rozpuscic, utrzec z 2/3 szklanka cukru, dodac zóltka, jogurt i banany, wszystko zmiksowac.
Polaczyc ze soba wszystkie mokre skladniki z suchymi, nie mieszac zbyt dlugo. Rozgrzac dobrze piekarnik. Przygotowac forme do muffinek, wlozyc w nia papilotki, i napelnic je ciastem do 3/4 wysokosci. Piec przez ok 22-25 minut w 180-190 stopniach. Po upieczeniu, muffinki studzimy na kratce. Przygotowujemy lukier, mieszajac ze soba cukier puder i sok z cytryny. Lukrujemy muffinki i po srodku kazdej babeczki, ukladamy po jednej borówce
Polaczyc ze soba wszystkie mokre skladniki z suchymi, nie mieszac zbyt dlugo. Rozgrzac dobrze piekarnik. Przygotowac forme do muffinek, wlozyc w nia papilotki, i napelnic je ciastem do 3/4 wysokosci. Piec przez ok 22-25 minut w 180-190 stopniach. Po upieczeniu, muffinki studzimy na kratce. Przygotowujemy lukier, mieszajac ze soba cukier puder i sok z cytryny. Lukrujemy muffinki i po srodku kazdej babeczki, ukladamy po jednej borówce
jovi
luna
Anula
iwi69
Zgadzam sie :))))
eli_555
Golden