Sposób przygotowania:
Muffinki dwukolorowe
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać cukier, pokrojone daktyle i orzechy włoskie.
W drugiej miseczce wymieszać jajka z jogurtem i maślanką, dodać wystudzone roztopione masło lub margarynę.
Wymieszać zawartość obu miseczek razem i dodać jęczmienia młodego sproszkowanego i jeszcze raz wymieszać. Podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao, nakładać do foremek wyłożonych papilotami.
Na wierzchu ułożyć maliny, włożyć do piekarnika i piec w 190 stopniach około 25 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
W drugiej miseczce wymieszać jajka z jogurtem i maślanką, dodać wystudzone roztopione masło lub margarynę.
Wymieszać zawartość obu miseczek razem i dodać jęczmienia młodego sproszkowanego i jeszcze raz wymieszać. Podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao, nakładać do foremek wyłożonych papilotami.
Na wierzchu ułożyć maliny, włożyć do piekarnika i piec w 190 stopniach około 25 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.