Sposób przygotowania:
Muffinki jagodowo-czekoladowePrzygotowanie składników:
![Muffinki jagodowo-czekoladowe Muffinki jagodowo-czekoladowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffinki-jagodowo-czekoladowe-514071.jpg)
Borówki opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć na sicie. Gorzką czekoladą drobno kroimy.
Przygotowanie suchych składników:
![Muffinki jagodowo-czekoladowe Muffinki jagodowo-czekoladowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffinki-jagodowo-czekoladowe-514072.jpg)
Mąkę pszenną przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną do miski. Dodać mąkę graham, szczyptę soli i cukier. Wymieszać składniki.
Przygotowanie mokrych składników:
![Muffinki jagodowo-czekoladowe Muffinki jagodowo-czekoladowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffinki-jagodowo-czekoladowe-514073.jpg)
Zsiadłe mleko,jajko i olej razem zmiksować.
Mieszkanie ciasta:
![Muffinki jagodowo-czekoladowe Muffinki jagodowo-czekoladowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffinki-jagodowo-czekoladowe-514074.jpg)
Łączymy razem suche składniki z mokrymi. Dodajemy posiekaną czekoladę i i borówki. Mieszamy dokładnie razem.
Przełożenie ciasta do papilotek:
![Muffinki jagodowo-czekoladowe Muffinki jagodowo-czekoladowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffinki-jagodowo-czekoladowe-514075.jpg)
Przygotowane ciasto przekładamy za pomocą łyżki do papierowych papilotek. Wkładamy do formy do pieczenia muffinek.
Etap końcowy:
![Muffinki jagodowo-czekoladowe Muffinki jagodowo-czekoladowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffinki-jagodowo-czekoladowe-514076.jpg)
Wkładamy blachę z muffinkami do nagrzanego piekarnika do ok 180 stopni i pieczemy około 25 min. Upieczone wyciągamy z blaszki i posypujemy cukrem pudrem.