Sposób przygotowania:
Muffinki jagodowo-czekoladowePrzygotowanie składników:
Borówki opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć na sicie. Gorzką czekoladą drobno kroimy.
Przygotowanie suchych składników:
Mąkę pszenną przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną do miski. Dodać mąkę graham, szczyptę soli i cukier. Wymieszać składniki.
Przygotowanie mokrych składników:
Zsiadłe mleko,jajko i olej razem zmiksować.
Mieszkanie ciasta:
Łączymy razem suche składniki z mokrymi. Dodajemy posiekaną czekoladę i i borówki. Mieszamy dokładnie razem.
Przełożenie ciasta do papilotek:
Przygotowane ciasto przekładamy za pomocą łyżki do papierowych papilotek. Wkładamy do formy do pieczenia muffinek.
Etap końcowy:
Wkładamy blachę z muffinkami do nagrzanego piekarnika do ok 180 stopni i pieczemy około 25 min. Upieczone wyciągamy z blaszki i posypujemy cukrem pudrem.