Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Muffinki marchewkowe z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Do miski przesiać mąkę, cukier, cukier wanilinowy, cynamon, sodę i sól. Wymieszać.

Muffinki marchewkowe z migdałami

Składniki:

Muffinki marchewkowe z migdałami

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • cukier wanilinowy
  • łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
  • 3 jajka
  • szklanka tartej marchewki
  • szklanka startego jabłka
  • 3/4 szklanki płatków migdałowych
  • 1/2 szklanki oleju

 

Sposób przygotowania:

Muffinki marchewkowe z migdałami
Do miski przesiać mąkę, cukier, cukier wanilinowy, cynamon, sodę i sól. Wymieszać. Połączyć ze sobą mokre składniki: jajka, jabłko, olej i marchew, połączyć z suchymi, na koniec dodać migdały. Wypełnić foremki lub papilotki w 2/3 wysokości, piec ok. 15-20 min. w temp. 180 st. C.