ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Muffinki marmurkowe z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne muffinki z jagodami dla małych i dużych łasuchów słodkości. Idealne do do mleka jaki i kawy :)

Muffinki marmurkowe z jagodami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Muffinki marmurkowe z jagodami

 

  • 10 dag miękkiego masła
  • 1/2szkl cukru pudru
  • szczypta soli
  • cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • 8 łyżek mleka
  • 2 szkl mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • czubata łyżka kakao
  • 20 dag jagód

Sposób przygotowania:

Muffinki marmurkowe z jagodami
Jagody umyć i osuszyc ręcznikiem papierowym. Masło, cukier, sól i cukier waniliowy utrzeć. Dodawać stopniowo jajka, mleko i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Do 1/3 częśći masy dodać kakao, a do pozostałej częśći jagody. Następnie do foremki wyłożonej wcześniej papilotkami wykładamy łyżeczkę ciasta z jagodami, następnie masę kakaową i lekko zamieszać. Piec 20 min. w temp, 180st
Muffinki marmurkowe z jagodami
Do 1/3 masy dodajemy kakao i mieszamy
Muffinki marmurkowe z jagodami
do pozodtałej częśći masy dodajemy jagody
Muffinki marmurkowe z jagodami
do foremek wykładamy masę z jagodami i masę kakaową i lekko mieszamy