Sposób przygotowania:
Muffinki marmurkowe
Przygotować dwie miski. Do jednej miski wsypać suche składniki, czyli mąkę, cukier kryształ, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i wymieszać. Do drugiej miski wlać mokre składniki, czyli mleko, olej, jajo, olejek zapachowy i ubić. Następnie składniki suche wsypać do mokrych i delikatnie wymieszać, aby składniki połączyły się. Przygotowane ciasto podzielić na dwie równe części, a do jednej z nich dodać kakao i wymieszać. Ciasto wkładać do papierowych foremek na babeczki do ¾ wysokości foremek na przemian, raz jasne, raz ciemne ciasto. Piec około 25-30 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu babeczki pozostawić do ostygnięcia, a później wyjąć z foremek. Można posypać cukrem pudrem.
cherry
misia53
To prawda.
luna
Natala1210
msewka