piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Muffinki migdalowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Doskonałe na poczęstunek i dla dzieci.

Muffinki migdalowe

Składniki:

Muffinki migdalowe

 

  • 2 filiżanki maki
  • 1/3 filiżanki cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżki soli
  • 1 ubite jajko
  • 1/4 filiżanki oleju migdałowego
  • 1 filiżanka mleka
  • 1/2 łyżeczki esencji migdałowej
  • 1 filiżanka pokrojonych prażonych migdałów

Sposób przygotowania:

Muffinki migdalowe
Mąkie zmieszać z cukrem , proszkiem do pieczenia i sola. W osobnej misce wymieszacz jajko ,mleko olej migdałowy i esencję migdałową a następnie wymieszać z suchymi składnikami
. Dodać migdały. Pozostała masę za pomocą łyżki wyłoźyć w foremki do muffinek (ok 6,5 cm). Piec w temperaturze 200 C na górnej półce piekarnika przez 20-25 minut.