Sposób przygotowania:
Muffinki piernikowe
W jednej misce mieszam suche składniki (mąkę, sodę, proszek, przyprawę do piernika i cukier), a w drugiej misce mieszam mokre składniki (mleko, jajko, olej, stopioną czekoladę i miód). Następnie łączę razem suche składniki z mokrymi i ubijam mikserem. Ciastem napełniam 12 papierowych foremek do muffinek (papilotek), napełniam je do 2/3 wysokości.
Piekę muffiny około 15-20 minut w temperaturze ok.180-190*C. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej. Polewam nią każdą z muffinek. Na końcu ozdabiam każdą babeczkę cukrowymi perełkami i gwiazdkami.
Piekę muffiny około 15-20 minut w temperaturze ok.180-190*C. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej. Polewam nią każdą z muffinek. Na końcu ozdabiam każdą babeczkę cukrowymi perełkami i gwiazdkami.