Sposób przygotowania:
Muffinki piernikowe z mandarynką i kaszą manną
Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki suche: mąkę, kaszę mannę, przyprawę do piernika, kakao, sodę, proszek do pieczenia i cukier. Mieszamy je łyżką. Do mniejszej miski wlewamy mleko, dodajemy jajka oraz olej. Mieszamy trzepaczką. Mandarynki obieramy, dzielimy na cząstki i kroimy je na kawałki.
Wlewamy mokre składniki do suchych, dodajemy mandarynki i krótko mieszamy łyżką, tylko do momentu połączenia się składników. Nakładamy ciasto łyżką do formy wyłożonej papilotkami.
Pieczemy przez około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Z podanych składników wyszło mi 15 muffinek.
Wlewamy mokre składniki do suchych, dodajemy mandarynki i krótko mieszamy łyżką, tylko do momentu połączenia się składników. Nakładamy ciasto łyżką do formy wyłożonej papilotkami.
Pieczemy przez około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Z podanych składników wyszło mi 15 muffinek.