Sposób przygotowania:
Muffinki truskawkowo-bananowe.
Truskawki opłukać , osuszyć, pokroić w małą kosteczkę.Banana obrać pokroić w nieduże ćwierć plasterki, skropić sokiem z cytryny.
Jajka, jogurt naturalny, cukier i olej wymieszać drewnianą pałką.
Dodać rozdrobnione owoce i jeszcze raz wymieszać.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia , wmieszać .
Do formy do muffinek, wyłożonej papilotkami nakładać po ok.2 czubate łyżki ciasta.Piec 25 minut w 180 stopniach (termoobieg).
Można polukrować, ale moja rodzina woli takie bez dodatków.
Są wilgotne i smaczne.Można je zamrażać .Wystarczy później włożyć je do gorącego piekarnika i są jak świeże.
Jajka, jogurt naturalny, cukier i olej wymieszać drewnianą pałką.
Dodać rozdrobnione owoce i jeszcze raz wymieszać.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia , wmieszać .
Do formy do muffinek, wyłożonej papilotkami nakładać po ok.2 czubate łyżki ciasta.Piec 25 minut w 180 stopniach (termoobieg).
Można polukrować, ale moja rodzina woli takie bez dodatków.
Są wilgotne i smaczne.Można je zamrażać .Wystarczy później włożyć je do gorącego piekarnika i są jak świeże.
góralka
kasik12
iwi69
truskawka77
elzbieta8960
Jojo
eli_555
luna
misia53