Sposób przygotowania:
Jaglane muffinki z kremowym sosem grzybowymETAP 1:
Kaszę jaglaną przepłukać parę razy w zimnej wodzie. Tuż przed gotowaniem przelać na sicie wrzątkiem, a następnie wrzucić na wrzątek i ugotować do miękkości - około 15 min.
Pokroić fileta z kurczaka, paprykę i dodać do ugotowanej kaszy razem z jajkami, serkiem i zmiażdżonym czosnkiem. Wymieszać przyprawiając solą, pieprzem i natką pietruszki. Masę z kaszy nałożyć do silikonowych foremek na muffinki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 30 min.
SOS:
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli dodać obgotowane grzyby. Smażyć, aż grzyby zaczną się przypiekać.
ETAP 3:
Wlać śmietankę kremówkę i połączyć z kremowym serkiem. Dolewać bulion, aż sos będzie miał odpowiednią gęstość, doprawiając do smaku.
Gorący podawać z upieczonymi muffinkami. Smacznego :)
SylaUla
skuter5
mocsłodkości