Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Muffinki z bananami i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Sycące muffiny, idealne na drugie śniadanie ze szklanką mleka

Muffinki z bananami i orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki z bananami i orzechami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Muffinki z bananami i orzechami
Masło rozpuścić i odstawić do ostudzenia. Banana obrać ze skórki i za pomocą widelca rozgnieść dokładnie. Czekoladę posiekać drobno, orzechy posiekać dość grubo. W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugiej wymieszać składniki mokre (masło, jajko, jogurt oraz banan). Zawartość obu misek połączyć, zamieszać, dodać czekoladę i orzechy, ponownie zamieszać. Wypełnić ciastem naszykowane papilotki. Można udekorować orzechami. Piec ok 20minut w 180st C, wyjąć i ostudzić na kratce.
Muffinki z bananami i orzechami
Czekoladę posiekać drobno, orzechy posiekać dość grubo.
Muffinki z bananami i orzechami
Masło rozpuścić i odstawić do ostudzenia. Banana obrać ze skórki i za pomocą widelca rozgnieść dokładnie.
Muffinki z bananami i orzechami
W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugiej wymieszać składniki mokre (masło, jajko, jogurt oraz banan).
Muffinki z bananami i orzechami
Zawartość obu misek połączyć, zamieszać, dodać czekoladę i orzechy, ponownie zamieszać. Wypełnić ciastem naszykowane papilotki. Można udekorować orzechami.