Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Muffinki z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Proste,błyskawiczne w przygotowaniu muffinki kakaowe z posiekaną białą czekoladą. W sam raz na podwieczorek:)

Muffinki z białą czekoladą

Składniki:

Muffinki z białą czekoladą

 

  • 80 g masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 30 g cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 1 i 1/4 szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 1 jajko
  • 1 szklanka maślanki
  • 3 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Muffinki z białą czekoladą
Czekoladę posiekać. Wszystkie sypkie składniki przesypać do miski i dokładnie wymieszać. Dodać do nich roztopione i przestudzone masło, jajko i maślankę. Wszystko wymieszać łyżką. Do ciasta dodać 3/4 ilości posiekanej czekolady, ponownie dokładnie wymieszać. Ciastem napełnić 12 natłuszczonych i posypanych mąką foremek do muffinek. Na każdej porcji ciasta rozłożyć po trochu pozostałej posiekanej czekolady. Muffinki piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut.