Sposób przygotowania:
Muffinki z białą czekoladą i orzechami
Na wstępie wyjaśnienie: przepis nie jest mój, ja wypróbowałam i wraz ze swoim zdjęciem przekazuję dalej. Ja znalazłam go tutaj: whiteplate.blogspot.com/2007/12/mufinki-z-bia-czekolad-i-orzechami.html.A teraz wykonanie: Piekarnik nagrzać do temp. 200 st C. Formę na muffinki wysmarować masłem lub wyłożyć papierowymi papilotkami. W misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól. W drugiej misce połączyć mleko, masło, jajko i wanilię. Połączyć z suchymi składnikami, wymieszać łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Dodać czekoladę i orzechy. Masą wypełniać foremkę muffinkową. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 20 minut.Wyszło mi 18 sztuk.
Tomo
A.B.
zofijka
yellowCoach