Sposób przygotowania:
Owsiane muffinki z brzoskwiniami
Maślanką zalewamy płatki owsiane i odstawiamy aby napęczniały. Brzoskwinie osączamy dokładnie z soku i kroimy w małą kostkę. W jednej misce mieszamy składniki: mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia i sodą, płatki migdałów, wiórki kokosowe, startą na tarce o dużych oczkach czekoladę oraz cynamon. W drugiej misce dokładnie roztrzepujemy jajko i mieszamy z płatkami owsianymi, cukrem, olejem oraz brzoskwiniami. Na koniec mieszamy dokładnie zawartość obu misek. Masę nakładamy do foremek na muffinki, wyłożonych papilotkami, do 3/4 wysokości foremki i pieczemy w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Białą czekoladę roztapiamy na parze lub w kąpieli wodnej. Każdą muffinkę smarujemy odrobiną czekolady i posypujemy pokrojonymi w małą kostkę brzoskwiniami. Smacznego :)