Sposób przygotowania:
Muffinki z delicjami i kremem
Do miski wlać jogurt, dodać jajka i wymieszać trzepaczką. Następnie dodać olej, mleko i sok z limonki i dokładnie wymieszać. Do drugiej miski przesiać mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Następnie suche składniki dodać do mokrych i szybko ale niezbyt dokładnie wymieszać. Do foremek na muffinki nałożyć po łyżce ciasta. Nałożyć delicje i nałożyć kolejną łyżkę ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 25 minut. Ostudzić i wyjać z foremek. Krem: Do miski przełożyć dżem. Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki wrzątku. Dodać do dżemu i dobrze wymieszać a potem zmiksować na gładko. Dodać serek i ponownie dobrze wymieszać. Odłożyć do lodówki na 15 minut. Następnie nałożyć szprycą krem na muffinkę. Smacznego!