Sposób przygotowania:
Muffinki z galaretkową wkładkąETAP 1:
Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Składniki suche wymieszać. Składniki mokre wymieszać w innym naczyniu.
Następnie suche wsypać do mokrych i wymieszać (łyżką lub mikserem). Gotową masę wlewać do foremek na muffinki i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Następnie ugotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i ją schłodzić.
ETAP 2:
Gdy muffinki wystygną, każdą z nich przeciąć na połowę. Wąskim kieliszkiem wycinać w jednej z części muffinki, niewielkie krążki.
ETAP 3:
Do wyciętych otworów nakładać stężałą galaretką i przykrywać drugą częścią ciastka.
ETAP 4:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Na wierzch złożonych, gotowych już muffinek nakładać łyżeczką rozpuszczoną czekoladę. Następnie ozdobić posypką cukrową. Muffinki schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę.